SRCE UMA Transparent 2 manjša

2000px 5 stars.svg

Na NLP inštitutu smo si vzeli čas in raziskali nabor knjig s področja nevrolingvističnega programiranja. 

Knjiga "Srce uma" se je izkazala po mnenju naših predavateljev za eno izmed najkakovostnejših NLP del. Zato smo se odločili, da jo prevedemo v slovenski jezik in omogočimo dostop do kakovostnih NLP vsebin širšemu občinstvu. 

 

 

Avtorja: dr. Connirae Andreas in mag. Steve Andreas 

Naslov izvirnika: Heart of the mind: Engaging Your Inner Power To Change With NLP

Cena knjige je 32 € (30,48 € + 5 % DDV).
 
Dostava: Stroški poštnine se prištejejo k osnovni ceni knjige in se obračunajo 2,50 EUR za posamezno knjigo.
 
Na zalogi. Dobava takoj po plačilu.

Če ste naveličani tega, da se zadovoljite s trenutnim stanjem in si želite več zase, za svojo družino in za tiste, ki so vam pomembni, preberite to knjigo.

 

 

Opis (klikni tukaj)

Knjiga Srce uma vas popelje naravnost v srce nevrolingvističnega programiranja in je ena izmed najbolj

cenjenih knjig na področju NLP-ja.

 

Knjiga bralcu skozi 21. poglavij predstavi NLP pristope in intervencije za reševanje pomembnih življenjskih problemov in izzivov. Poleg konkretnih NLP “receptov” vam knjiga omogoča spremljanje konkretnih coaching procesov in s tem uvid v praktično izvedbo določene tehnike. Spoznajte zgodbe ljudi, katerih življenja so se spremenila in katerih sanje so postale resničnost s tem, ko so izkoristili svojo notranjo moč z uporabo NLP-tehnik.

 

Kaj lahko dosežem s knjigo Srce uma?

 

Preberite povzetke poglavij knjige Srce uma, ki vas bodo seznanili z NLP pristopi za reševanje nekaterih izmed ključnih življenjskih problemov in izzivov.

 

1. Premagovanje strahu pred javnim nastopanjem
Trema pred javnim nastopanjem je po številnih raziskavah najpogostejši strah. Spoznajte, da lahko način, kako razmišljamo o javnem nastopanju, korenito spremeni naše premagovanje tega pogostega strahu.

2. Naučite se črkovati
Čeprav je to enostavna naloga, se lahko iz nje naučimo naslednjega pravila: ko se naučimo mentalnih korakov, ki jih uporablja strokovnjak, lahko ta veščina postane običajna tudi za nas. Vse veščine in sposobnosti temeljijo na "programih v možganih", ki nam zagotavljajo uspehe in se jih je mogoče naučiti.

3. Postanite bolj neodvisni v odnosih
Kako izboljšati sposobnosti, da sami ocenite situacije in zmanjšate odvisnost od mnenja drugih. Vključen je postopek za to, da se rešite soodvisnosti.

4. Odpravljanje travm
Naučite se rešiti travmatične dogodke iz preteklosti, zamenjati omejujoče občutke in prepričanja s pozitivnimi občutki samozavesti in moči.

5. Odpravljanje alergijskih odzivov
Hiter in nežen postopek, ki je številnim ljudem pomagal, da živijo popolnoma brez težav pri širokem spektru alergij in občutljivosti.

6. Konstruktivno odzivanje na kritiko
Odkrijte metodo, ki vam omogoča, da se lahko konstruktivno odzovete na kritiko ter mirno in pametno uporabite negativno povratno informacijo.

7. Fobije, travme in zlorabe
Vsi smo doživeli travmatične izkušnje in nekateri so bili zlorabljeni. Ena metoda rešuje fobijske odzive. Drugi postopek omogoča, da se "od-vežemo" od pretekle travme in "ponovno povežemo" v globini z našimi pozitivnimi preteklimi izkušnjami.

8. Pozitivni nameni
Vsako vedenje ima pozitiven namen. Razumevanje tega nam pomaga, da cenimo problematična vedenja ali občutke in sprejemamo nove odločitve, s katerimi povečujemo lastno vrednost in cenimo druge.

9. Pozitivno starševstvo
Pridobite modrost o starševstvu, ustvarite globok odnos s svojimi otroki in uporabljajte jezik, ki spodbuja pozitivna vedenja in odvrača od neželenega vedenja. Enaka metoda bo poleg tega izboljšala vašo komunikacijo na delovnem mestu in s prijatelji.

10. Asertivno izražanje potreb, interesov in zahtev
Ženski se odpre novo obzorje, ko zaprosi šefa za višjo plačo in dobi še povišico, ne da bi zanjo prosila. Druga ženska se nauči, kako se obnašati do svojega nekdanjega moža in njegove žene, in sicer tako, da spremeni globoko prepričanje o sebi.

11. Odpravljanje žalovanja
Dvostopenjska metoda zdravljenja spremeni žalovanje v način ponovne vzpostavitve povezave z esenco izgubljene osebe in nadaljevati z življenjem v pozitivni luči.

12. Strategija prehranjevanja za naravno vitko postavo
Naučite se lahko prehranjevati tako, kot jedo naravno vitki ljudje. Naravno vitki ljudje razmišljajo o hrani in prehranjevanju drugače, kot tisti, ki imajo težave s hrano.

13. Reševanje notranjih konfliktov
Kaj storiti, ko želi en del nas eno stvar, drugi del nas pa želi nekaj drugega? Naučite se, kako doseči enostavno rešitev konflikta, s katero boste zadovoljni.

14. Premagovanje občutka sramu in krivde
Sram je strupeno čustvo, ki ljudi spodbuja k odvisnosti in soodvisnosti. Naučite se razumeti, kako lahko hitro in na lahkoten način spremenite ta destruktivna čustva v opolnomočeno dojemanje samega sebe.

15. Pozitivna motivacija
Kaj so skrivnosti, ki enim ljudem omogočajo, da se enostavno in učinkovito motivirajo, medtem ko se drugi mučijo in zavlačujejo? Naučite se štiri stile motivacije, ki preprečujejo uspešno motiviranje in kako biti odličen motivator.

16. Sprejemanje odločitev
Ne glede na to, ali je odločitev velika ali majhna – večina med nami uporablja en način razmišljanja. Neprimeren način sprejemanja odločitev lahko povzroči nedelovanje, agonijo ali obžalovanje. Naučite se, kako je učinkovito sprejemanje odločitev enostavno, učinkovito in v veliko zadovoljstvo.

17. Premagovanje katastrofalnih izkušenj
Izvedite, kako si je nekdo, ki je za las ušel usodni nesreči, opomogel od paničnih napadov in se začel počutiti bolj kompetentnega in samozavestnega.

18. Intimnost, varnost in nasilje
Določeni dejavniki lahko preprečujejo intimnost in povečajo verjetnost za nasilje. Spoznajte izkušnjo moža, ki si je ustvaril izbiro, da se je ali oddaljil, ali uporabil silo.

19. Osebne časovne črte
Način, kako doživljamo našo preteklost, sedanjost in prihodnost, ima neverjetno močan vpliv na naše osebnosti in sposobnosti. Naučite se, kako spremeniti način, s katerim "kodirate čas" za doseganje določenih rezultatov.

20. Aktiviranje naravne sposobnosti telesa za samozdravljenje
"Izjemni pacienti" bodo z večjo verjetnostjo okrevali po boleznih, ki jih ni možno operirati ali ki so "neozdravljive". Naučite se, kako vključiti notranja vedenja, ki podpirajo zdravljenja.

21. Vedeti, kaj hočete
Da veste kaj bo naredilo spremembo v vašem življenju je tako pomembno kot, kako priti do tega. Naučite se vprašanj, ki vas lahko vodijo pri oblikovanju izpolnjujočih se ciljev.

end faq

Avtorja (klikni tukaj)

Dr. Connirae in mag. Steve Andreas sta mednarodno znana trenerja in raziskovalca na področju NLP. S svojim udejstvovanjem na področju nevrolingvističnega programiranja sta začela leta 1977, leta 1979 pa sta bila člana prve skupine certificiranih trenerjev NLP.

Skupaj sta uredila štiri zelo cenjene knjige izvirnih avtorjev NLP, Frogs into Princes (Iz žabe v princa), Trance-formations (Trans-formacije), Reframing (Preokvirjanje) in Using Your Brain — for a CHANGE (Uporabi svojo glavo - za SPREMEMBO). Te knjige so NLP predstavile velikemu številu ljudi. Njuna kasnejša knjiga, Srce uma, predstavlja jasen in bralcu prijazen uvod v področje NLP.

Razvila sta sistematične in natančne priročnike za usposabljanje NLP praktikov, NLP mojstrov praktikov ter NLP trenerjev in predstavljajo standard za kakovost in osnovo mnogim trenerjem po celem svetu. Preko organizacije NLP Comprehensive vodita številna izobraževanja in programe za pridobitev NLP certifikata.

 

conni s trakom  steve s trakom

end faq

Podrobnosti o knjigi (klikni tukaj)

Datum izida: 9.10.2017

Založba: NLP inštitut

Teža: 420 g

Dimenzije: 16,6 x 23 x 1,4 cm

Število strani: 223

Vezava: Mehka

 

end faq

Mnenja o knjigi (klikni tukaj)

Steva Andreasa poznam že 20 let in vem, da je glavno gonilo njegovega življenja, da išče čim bolj učinkovite načine, s katerimi bi lahko ljudje uresničili svoj potencial. V njegovih rokah ima NLP zdravilno moč. Knjiga Srce uma, ki jo je napisal skupaj s svojo partnerko Connirae, zajema bogastvo razumevanja, ki lahko bralcu pomaga, da zaživi bolj polno, človeka vredno življenje. Poleg tega vsebuje vpogled in osnovno odkritost, ki zagotavljata, da bo bralec to znanje uporabil z razumom in sočutjem.

—Hugh Prather, avtor knjige Notes to Myself (Sporočila samemu sebi)

Področje psihoterapije spremljam od takrat, ko je bil glavna osebnost še Freud. Pozneje je krajša psihoterapija trajala samo še 6 mesecev. Danes imamo le 30- ali celo 5-minutna zdravila v NLP-ju. Hitrost ni ključnega pomena. Osredotočiti se moramo na resnično zgradbo ljudi. Andreasa sta na čelu teh odkritij. Njuna nova knjiga Srce uma je težko pričakovana predstavitev nekaterih najbolj uspešnih metod. Zelo sem vesel, saj vidim, da je vse precej enostavnejše, kot sem si kadar koli predstavljal.

—Dr. Wilson van Dusen, nekdanji glavni psiholog v državni bolnišnici Mendocino State Hospital v Kaliforniji in avtor knjige The Natural Depth in Man (Naravne globine človeka)

Priznana strokovnjaka dr. Connirae Andreas in mag. Steve Andreas nam s knjigo Srce uma skozi konkretne izkušnje njunih udeležencev predstavita učinkovitost in uporabnost tehnik NLP na različnih področjih našega življenja. Knjiga nam pokaže kako lahko hitro in ekološko pridemo do želenih sprememb, prevzamemo nadzor in si ustvarimo boljše življenje zase in posledično tudi drugim.


—Peter Kovač Vujasinović, magister psihologije, predavatelj in eden vodilnih raziskovalcev na področju zavzetosti zaposlenih

Krasna knjiga o nevrolingvističnem programiranju, primerna tako za vsakega posameznika, ki lahko v njej najde ogromno koristnih napotkov in strategij za premagovanje težav ter razvijanje odličnosti, kot tudi za strokovnjake s področja NLP in tiste, ki se učijo tehnik NLP in bodo lahko v opisih prepoznali postopke, ki sta jih avtorja uporabila za pomoč klientom.

—Marko Iršič, trener mediatorjev, avtor knjige Umetnost obvladovanja konfliktov, ustanovitelj zavoda Rakmo

 

Ideja postane uresničen cilj takrat, ko jo začutim skozi srce in jo oznanim v svet, med ljudi. Nič ni težkega, če vem, kam grem. Zato avtorja podajata jasne in kratke intervencije pri reševanju ključnih problemov in izzivov v vsakdanjem življenju. Knjigo priporočam vsem, ki želijo začutiti srčni utrip področja NLP.

—doc. dr. Beno Arnejčič, doktor znanosti s področja psihologije in Jungov coach, predavatelj na Univerzi na Primorskem

end faq

 

 

Če bi želeli NLP pristope, ki so opisani v knjigi, preizkusiti v praksi, ste vljudno vabljeni na naše tečaje.

 

Splošni pogoji poslovanja pri založniški dejavnosti NLP inštituta


E-novice

Naročam se na brezplačne e-novice in soglašam, da mi NLP inštitut do preklica na spodaj vpisan e-poštni naslov občasno (približno 2 x mesečno) pošilja novice:

  • o storitvah in dogodkih, ki jih izvaja (brezplačne in plačljive delavnice, e-delavnice, coachingi, e-programi in morebitni drugi dogodki, ki jih bodo organizirali) na temo NLP-ja, osebnostne rasti, povečanja poslovne učinkovitosti in komunikacije ter sorodne teme;
  • o člankih na temo NLP-ja in druge teme s področja osebnostne rasti;
  • o uporabnih nasvetih s področja osebnostne in poklicne rasti;
  • o najnovejših znanstvenih dognanjih glede NLP-ja in
  • o popustih, ki sem jih deležen kot naročnik na e-novice.

S prijavo na e-novice potrjujem, da sem prebral in razumel Politiko varstva osebnih podatkov NLP inštituta in Pravilnik o varovanju osebnih podatkov NLP inštituta.